Bijwerkingen antidepressiva


HOME ] Achtergrondinfo ] Angst ] Contact ] Dieet ] DSM IV criteria ] In memoriam ] Links ] Organon ] PlatoProtocol ] Dieetuitleg ] [ Antidepressiva ] nieuws.htm ]


Opmerking:

Voor het stoppen met medicatie moet u altijd uw arts(en) raadplegen, begin hier nooit zelf aan. Deze medicijnen kunnen bij te snelle afbouw vergiftigingsverschijnselen geven en ernstige problemen veroorzaken.

Voor wie is deze informatie bedoeld:

Voor die mensen die voor hun PTSS antipsychotica, antidepressiva en slaapmiddelen hebben voorgeschreven gekregen en vanwege het dieet meer last krijgen van de bijwerkingen.

Antidepressiva en hun bijwerkingen

Antidepressiva kennen naast de werking ook een hele serie bijwerkingen. Als iemand begint met het PlatoProtol-dieet en de voorgeschreven natuurlijke middelen gebruikt, dan komt er een moment, dat de bijwerkingen van de antidepressiva sterker worden. Dit komt doordat uw lichaam gevoeliger gaat reageren en dus minder van deze stoffen nodig heeft. Op dat moment gaat u in overleg met de voorschrijvende arts om de dosering aan te passen. Soms komt het ook voor, dat er andere middelen moeten worden gebruikt. Vaak komt het ook voor, dat men geheel kan stoppen. Antidepressiva kennen vaak een verslavende werking. Het stoppen dient dus onder goede controle van uw arts(en) te gebeuren in kleine stapjes. De praktijk leert, dat vele artsen de ontwenningsproblemen onderschatten en te snel laten afbouwen. Wees dus op uw hoede.

Antidepressiva, soorten en merken en bijwerkingen:

De lijst die hieronder wordt genoemd is niet compleet. In de loop van de tijd wordt ze steeds aangepast en uitgebreid.


Depakine (werkzame stof Valproinezuur)

Tegen epilepsieaanvallen. Ook wel Corvulex, Depakine, Natriumvalproaat, Orfiril of Propymal genoemd.

Bijwerkingen:


Imipramine

Antidepressivum met sterk kalmerende werking.Verbetert de stemming. Gebruikt bij zware depressies.

Bijwerkingen:


Lormetazepam

Voor kortdurende behandelingen van slaapstoornissen. (een paar dagen tot 2 weken, met een maximum van 4 weken)

Bijwerkingen:


Oxazepam

Oxazepam is een benzodiazepine. Wordt voorgeschreven bij angst, spanning en slaapstoornissen. Bekende merknamen zijn o.a. Seresta, Alepam, Murelax, Serax, Serepax.

Bijwerkingen:


Truxal

Wordt ingezet bij psychose en manie.

Bijwerkingen:


Zyprexa

Een tweede keusmiddel bij psychosen.

Bijwerkingen:


HOME ] Achtergrondinfo ] Angst ] Contact ] Dieet ] DSM IV criteria ] In memoriam ] Links ] Organon ] PlatoProtocol ] Dieetuitleg ] [ Antidepressiva ] nieuws.htm ]